Project Pospech – 2012

Project Pospech - 2012

Project: This renovation involved the expansion of a basic double storey suburban house into an upstairs/downstairs entertainment venue featuring a roof top deck with an external staircase leading down to a refurbished pool patio, newly fitted with a Mexican oven style braai. Aluminium stacker doors and sliding doors were fitted to the new bar/cellar rooms and the braai area allowing for inside/outside entertaining for all seasons. The interior 180 degree spiral concrete cast staircase was fitted with a chandelier cascade of electrical lamps from the upper to ground floor. The original clay flooring was lifted and re-laid in porcelain tiles, grouted in a contrasting colour. The top timber deck was finished with glass panels and tubular steel balustrades. A custom made timber arched door and frame was made and fitted to the interior cellar room. Original timber windows were replaced with aluminium throughout. A new gourmet open plan gourmet kitchen was fitted to the old demolished dining area to open up the entire ground floor to create an airy spacious area receiving loads of natural sun light. Old stipple plastering was smoothed by Crete stone on the interior of the house to create a seamless match to the new smooth plaster walls.  Stippled plaster on the exterior was matched up to the original to create a similarly seamless look on the walls.